Informatikai fejvadászat     Informatikai toborzás
  Legfontosabb
  Egyéb kérdések
  Állásajánlatok
  Hasznos segítség
  Etikai alapelvek
  Adatvédelem
  Elérhetőségek
informatikai fejvadászat
Kiemelt információk munkáltatóknak"A 2 kérdés"

Amikor a munkáltató munkaerő-közvetítő/fejvadász partnerrel szeretné megtalálni a hiányzó munkaerőt, általában a két legfontosabb kérdés a következő:

 • 1. Képes-e a fejvadász megtalálni az emberünket?

 • 2. Milyen feltételekkel és díjazással dolgozik?

A következőkben elsősorban erre a két kérdésre próbálunk Önnek választ adni, amennyire "távolról" ez lehetséges.1. Képesek vagyunk-e megtalálni Önnek a keresett szakembert?


Válasznak impozáns lenne egy "Igen, persze!", de a keresett pozíció és a pontos körülmények ismerete nélkül inkább irányvonalakat tudunk mutatni.

Az informatikában a szakemberek egy része megtalálható hirdetéseken, adatbázisokon keresztül, de olyan szakterületeken, ahol hiány van a szakemberekből, mint például a fejlesztők (Java, .NET, stb) piacán, más megközelítésre van szükség.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy képzett fejvadász (képzett fejvadász alatt most azt a személyt értjük, aki adatbázisok és hirdetések használata nélkül is fel tudja kutatni és motiválni a potenciális jelölteket, így az adott szakma piacának jóval nagyobb részéből tud jelölteket prezentálni), tehát egy képzett fejvadász képes arra, hogy egy tetszőleges megbízás alapján kialakítson megfelelő csatornákat és stratégiákat, hogy elérje az adott szakembereket.

Ez a fejvadász valószínűleg gyorsabban tud majd eredményt elérni, ha ismeri az adott piacot, illetve a szakterületet. Ugyanakkor csak az adott terület ismerete nem feltétlenül elég a sikeres teljesítéshez - a fejvadászat szakmai hátterének hiányában.

A mi tanácsadóink rendelkeznek a fejvadászat megfelelő módszertani hátterével, illetve mély keresési tapasztalattal az informatikai területen, így valószínű, hogy az Önnél betöltésre váró pozícióra sikerrel tudunk majd jelölteket prezentálni.

Természetesen mi sem értünk mindenhez egyformán, és vannak olyan területek, amelyekkel mélyebb ismerkedés lenne szükséges a keresés megkezdése előtt. Ebben az esetben ezt jelezni fogjuk Önnek az ajánlat adásánál, hogy Önök is tudjanak vele kalkulálni, amikor partnert választanak.

A leggyakoribb kereséseink:
 • Szoftverfejlesztők (Java, PHP, .NET, iOS, Android,...)

 • Szoftvertesztelők (manuális és automatizált)

 • Rendszermérnökök, rendszergazdák (Windows, Unix/Linux, Cisco, ...)

 • Adatbázis adminisztrátorok és fejlesztők (Oracle, PL/SQL, ...)

 • IT Projektvezetők

 • IT Vezetők

 • Beágyazott fejlesztők, hardver-fejlesztők2. Milyen feltételekkel és díjazással dolgozunk?


 Sikerdíj: a sikerdíjunk minden esetben egyedileg kerül kialakításra, a használt módszerek és a keresés körülményeinek függvényében. Általában a szolgáltatási díjunk a közvetített jelölt éves, bruttó fizetésének a 14-24%-a, illetve megállapodás szerinti fix sikerdíj.


 Garancia: az általunk közvetített jelöltekre általános esetben 3 hónap garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a közvetített munkavállaló a munkakezdéstől számított 3 hónapon belül felmond, vagy Önök elégedetlenek vele, és felmondják a munkaszerződését, úgy díjmentesen egy új szakembert közvetítünk Önöknek.

A garanciavállalást több ponton, egyedien tudjuk erősíteni, illetve az Ön igényeire szabni.

Amennyiben Önöknek 6 hónapos, vagy akár annál is hosszabb garanciaidőre lenne szüksége, úgy mindenképpen kérjük, hogy személyesen is vegye fel velünk a kapcsolatot, mert több, egyedien kialakított variációban tudjuk a hosszabb garanciavállalást biztosítani.


 Módszer: Az adatbázisok, a hirdetések, és a direkt-keresés (fejvadászat) hármasát használjuk forrásként, hogy potenciális jelölteket találjunk. Minél ritkább az adott szakember, illetve minél kevésbé hozzáférhető az adatbázisokon és a hirdetéseken keresztül, annál inkább használunk direkt-keresési módszereket a jelöltek felkutatására.


 Amennyiben Önt a fentiek alapján érdekelheti a közös együttműködés, és szeretné kipróbálni a szolgáltatásunkat, úgy a felmerülő kérdéseinek megválaszolásáért, illetve a pontosított, egyedi ajánlatért keressen minket a következő elérhetőségeken! Megkeresésére egy munkanapon belül garantáljuk a választ:

Lehel Zoltán ügyvezető
Tel: (+36-20)/360-4470
E-mail: lehel.zoltan@valorebasis.hu


Oldal tetejére 


Egyéb kérdésekMivel foglalkozik a Valore Basis?

A Valore Basis Kft. elsősorban informatikai fejvadászattal, illetve IT toborzással, munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, lefedve a jelölt felkutatásától, kiválasztásától kezdődő, és a jelölt beilleszkedéséig terjedő folyamatot. A saját és vásárolt adatbázisok, illetve hirdetések mellett a toborzásban és a jelöltek felkutatásában leginkább a fejvadászatot(direkt-keresést) alkalmazzuk.


Csak informatikus szakembereket közvetítünk?

Az informatikai fejvadászat, toborzás, kiválasztás a fő profilunk. Ebben van a legnagyobb tapasztalatunk, és a legmélyebb szakmai hátterünk.
A kereséseinkbe belatartoznak az informatikával átfedésben lévő mérnöki területek is.
Természetesen - a fent leírt módszertanok ismerete miatt más területeken is sikerrel tudunk szakembert találni, ha arra van szükség. Ennek részleteiről, - illetve a kompetenciánkról egy adott területen - egy közös egyeztetésen tudunk pontos információt adni.


Referenciák

2011 óta számos hazai és nemzetközi kis- és nagyvállattal működtünk együtt informatikai és mérnöki keresésekben:
 • magyarországi IT profilú kisvállalatok (szoftverfejlesztés, infrastruktúra üzemeltetés, hosting, rendszerintegráció)

 • nemzetközi, magyarországi leányvállalattal rendelkező IT területen működő nagyvállalatok

 • nem IT területen működő, de informatikai szakembereket alkalmazó hazai és nemzetközi nagyvállalatok

Az Önök kérésére - a titoktartási és etikai szempontoknak megfelelően - szívesen adunk konkrét referenciákat, telefonos elérhetőségekkel, közép és felsővezetői szinteken, melyeken ellenőrizhetik a hozzáállásunkat és a munkánk minőségét.
Kérjük, ez esetben keressék Lehel Zoltán ügyvezetőt a (+36-20)/360-4470-es telefonszámon vagy a lehel.zoltan@valorebasis.hu e-mail címen.


Használunk-e alkalmassági, pszichometriai teszteket a kiválasztásnál?

Igen, használunk, amennyiben szükség van rá. A kiválasztási folyamatban időnként szükség lehet megbizonyosodni a jelölt adott képességeiről, illetve személyiségének rejtettebb oldaláról, főleg akkor ha vezetőket, vagy stratégiai beosztásba kerülő szakembereket keresünk.

Mivel ma már a legtöbb jelentkező megtanulta "eladni magát", így a külső, mutatott képpel szemben a teszteket egy másik, objektív támpontként használjuk. Az eredményeit összevetjük a személyes interjú tapasztalataival. Ez megerősítheti, illetve meg is kérdőjelezheti az adott jelölt alkalmasságát. Hogy szükséges-e egy-egy teszt/kiválasztási eszköz használata, azt mindig a betöltendő pozíció, és az igények szabják meg. Ebben természetesen tudunk szakértői segítséget, illetve támpontokat adni.

"Igen" válasz esetén a megbízónkkal egyeztetve elismert piaci partnereink egyikénél tudunk ajánlani az adott célra alkalmas pszichometriai eszközt, legyen szó személyiség, viselkedés, bizonyos készség, vagy éppen tranzakció-analitikus(TA) vizsgálatról.(i) A fenti információk tájékoztatásul szolgálnak. A pontos feltételek minden esetben szerződésben kerülnek rögzítésre.

Oldal tetejére 

Főoldal    Informatikai fejvadászat    Informatikai toborzás/kiválasztás    Informatikai állások    IT fejvadász módszerek


Copyright(C) 2011-2016 - Valore Basis Kft. Minden jog fenntartva.