Több mint
90
Elégedett ügyfél az elmúlt 7 évben.

Nálunk fontos a hosszú távú együttműködés, mindig arra törekszünk, hogy mindenkinek megérje a közös munka.
"A 2 kérdés"

Amikor a munkáltató munkaerő-közvetítő/fejvadász partnerrel szeretné megtalálni a hiányzó munkaerőt, általában a két legfontosabb kérdés a következő:

   • 1. Képes-e a fejvadász megtalálni az emberünket?

   • 2. Milyen feltételekkel és díjazással dolgozik?

  A következőkben elsősorban erre a két kérdésre próbálunk Önnek választ adni, amennyire "távolról" ez lehetséges.


1. Képesek vagyunk-e megtalálni Önnek a keresett szakembert?

Válasznak impozáns lenne egy "Igen, persze!", de a keresett pozíció és a pontos körülmények ismerete nélkül inkább irányvonalakat tudunk mutatni. Az informatikában a szakemberek egy része megtalálható hirdetéseken, adatbázisokon keresztül, de olyan szakterületeken, ahol hiány van a szakemberekből, mint például a fejlesztők (Java, .NET, stb) piacán, más megközelítésre van szükség.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy képzett fejvadász (képzett fejvadász alatt most azt a személyt értjük, aki adatbázisok és hirdetések használata nélkül is fel tudja kutatni és motiválni a potenciális jelölteket, így az adott szakma piacának jóval nagyobb részéből tud jelölteket prezentálni), tehát egy képzett fejvadász képes arra, hogy egy tetszőleges megbízás alapján kialakítson megfelelő csatornákat és stratégiákat, hogy elérje az adott szakembereket. Ez a fejvadász valószínűleg gyorsabban tud majd eredményt elérni, ha ismeri az adott piacot, illetve a szakterületet. Ugyanakkor csak az adott terület ismerete nem feltétlenül elég a sikeres teljesítéshez - a fejvadászat szakmai hátterének hiányában. A mi tanácsadóink rendelkeznek a fejvadászat megfelelő módszertani hátterével, illetve mély keresési tapasztalattal az informatikai területen, így valószínű, hogy az Önnél betöltésre váró pozícióra sikerrel tudunk majd jelölteket prezentálni.

Természetesen mi sem értünk mindenhez egyformán, és vannak olyan területek, amelyekkel mélyebb ismerkedés lenne szükséges a keresés megkezdése előtt. Ebben az esetben ezt jelezni fogjuk Önnek az ajánlat adásánál, hogy Önök is tudjanak vele kalkulálni, amikor partnert választanak.

A leggyakoribb kereséseink:
 • Szoftverfejlesztők (Java, PHP, .NET, iOS, Android,...)
 • Szoftvertesztelők (manuális és automatizált)
 • Rendszermérnökök, rendszergazdák (Windows, Unix/Linux, ...)
 • Adatbázis adminisztrátorok és fejlesztők (Oracle, PL/SQL, ...)
 • IT Projektvezetők
 • IT Vezetők
 • Beágyazott fejlesztők, hardver-fejlesztők
2. Milyen feltételekkel és díjazással dolgozunk?

  Sikerdíj: a sikerdíjunk minden esetben egyedileg kerül kialakításra, a használt módszerek és a keresés körülményeinek függvényében. Általában a szolgáltatási díjunk a közvetített jelölt éves, bruttó fizetésének a 14-24%-a, illetve megállapodás szerinti fix sikerdíj.

  Garancia: az általunk közvetített jelöltekre általános esetben 3 hónap garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a közvetített munkavállaló a munkakezdéstől számított 3 hónapon belül felmond, vagy Önök elégedetlenek vele, és felmondják a munkaszerződését, úgy díjmentesen egy új szakembert közvetítünk Önöknek. A garanciavállalást több ponton, egyedien tudjuk erősíteni, illetve az Ön igényeire szabni. Amennyiben Önöknek 6 hónapos, vagy akár annál is hosszabb garanciaidőre lenne szüksége, úgy mindenképpen kérjük, hogy személyesen is vegye fel velünk a kapcsolatot, mert több, egyedien kialakított variációban tudjuk a hosszabb garanciavállalást biztosítani.

  Módszer: Az adatbázisok, a hirdetések, és a direkt-keresés (fejvadászat) hármasát használjuk forrásként, hogy potenciális jelölteket találjunk. Minél ritkább az adott szakember, illetve minél kevésbé hozzáférhető az adatbázisokon és a hirdetéseken keresztül, annál inkább használunk direkt-keresési módszereket a jelöltek felkutatására.

  Amennyiben Önt a fentiek alapján érdekelheti a közös együttműködés, és szeretné kipróbálni a szolgáltatásunkat, úgy a felmerülő kérdéseinek megválaszolásáért, illetve a pontosított, egyedi ajánlatért keressen minket a következő elérhetőségeken! Megkeresésére egy munkanapon belül garantáljuk a választ:

Lehel Zoltán ügyvezető
Tel: (+36-20)/360-4470
E-mail: lehel.zoltan@valorebasis.hu

3. További kérdések
Mivel foglalkozik a Valore Basis?

 • A Valore Basis Kft. elsősorban informatikai fejvadászattal, illetve IT toborzással, munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, lefedve a jelölt felkutatásától, kiválasztásától kezdődő, és a jelölt beilleszkedéséig terjedő folyamatot. A saját és vásárolt adatbázisok, illetve hirdetések mellett a toborzásban és a jelöltek felkutatásában leginkább a fejvadászatot(direkt-keresést) alkalmazzuk.

Csak informatikus szakembereket közvetítünk?

 • Az informatikai fejvadászat, toborzás, kiválasztás a fő profilunk. Ebben van a legnagyobb tapasztalatunk, és a legmélyebb szakmai hátterünk. 
  A kereséseinkbe belatartoznak az informatikával átfedésben lévő mérnöki területek is.
  Természetesen - a fent leírt módszertanok ismerete miatt más területeken is sikerrel tudunk szakembert találni, ha arra van szükség. Ennek részleteiről, - illetve a kompetenciánkról egy adott területen - egy közös egyeztetésen tudunk pontos információt adni. 

Használunk-e alkalmassági, pszichometriai teszteket a kiválasztásnál?

Igen, használunk, amennyiben szükség van rá. A kiválasztási folyamatban időnként szükség lehet megbizonyosodni a jelölt adott képességeiről, illetve személyiségének rejtettebb oldaláról, főleg akkor ha vezetőket, vagy stratégiai beosztásba kerülő szakembereket keresünk.

Mivel ma már a legtöbb jelentkező megtanulta "eladni magát", így a külső, mutatott képpel szemben a teszteket egy másik, objektív támpontként használjuk. Az eredményeit összevetjük a személyes interjú tapasztalataival. Ez megerősítheti, illetve meg is kérdőjelezheti az adott jelölt alkalmasságát. Hogy szükséges-e egy-egy teszt/kiválasztási eszköz használata, azt mindig a betöltendő pozíció, és az igények szabják meg. Ebben természetesen tudunk szakértői segítséget, illetve támpontokat adni. 

"Igen" válasz esetén a megbízónkkal egyeztetve elismert piaci partnereink egyikénél tudunk ajánlani az adott célra alkalmas pszichometriai eszközt, legyen szó személyiség, viselkedés, bizonyos készség, vagy éppen tranzakció-analitikus(TA) vizsgálatról. 

(i) A fenti információk tájékoztatásul szolgálnak. A pontos feltételek minden esetben szerződésben kerülnek rögzítésre. 

Mit csinál a fejvadász? Mi a fő feladata?
 • A fejvadász fő feladata az, hogy: 1. az adott pozícióra felkutassa a potenciális jelölteket; 2. összehozza a jelölteket a Megbízó céggel. 3. Végigkísérje a szerződéskötés és a munkakezdés első lépéseit.
Csak toboroz a fejvadász, vagy kiválaszt is?
 • Sokan elvárják azt, hogy ha fejvadászt bíznak meg, akkor olyan embert hozzon, aki garantáltan ott marad a cégnél éveken át. Ez szép és jó, de ki tud arra garanciát vállalni, hogy a munkakörnyezete ugyanolyan lesz 1 év múlva, mint amiért odament? vagy ugyanúgy lesz elég szakmai feladata? vagy emberileg mindenkivel jól ki fog jönni? Vagy ő maga nem változik meg egy év alatt? Nyilván senki nem tudja ezt garantálni.
 • A fejvadász alapvetően kapcsolatot teremt, előszűr, tájékoztat és javasol a jelöltek kapcsán. Amennyiben az adott cég komolyabb garanciát akar a fejvadásztól a jelölt beválását illetően, ott:
  • szükséges több, különböző típusú pszichometriai teszt pszichológus által történő kitöltetése és kiértékelése
  • szükséges a már meglévő csapat felmérése pl. személyesen és pszichometriai tesztekkel – vagyis tudni kell, hogy az új embernek ki lesz a csapata, ott ki lesz a vezetője, milyen típusúak a kollégái – ezzel együtt lehet vizsgálni, hogy hogyan illeszthető a meglévő vezetőhöz, csapathoz; építeni fogja vagy rombolni…
  • IT szektorban a legtöbb esetben ettől el szoktak tekinteni, mert a fő kérdés inkább az szokott lenni, hogy: fut a projekt, lesz-e aki elvégzi a munkát? Ilyenkor sokszor ésszerű kompromisszumok is beleférnek a kiválasztásba
  • Amennyiben mélyebb kiválasztásra van igény, az a legtöbb fejvadász cégnél extra költséggel megrendelhető – nekünk is megvan erre a megfelelő partneri körünk és kompetenciánk, amennyiben erre lenne igény.
De mi a helyzet az idővel?
 • Van egy mondás: „Time kills all candidate”. Vagyis ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor a legjobb jelöltnek is annyi… Mert sokan keresik őket, és sok lehetőség közül válogathatnak.
 • Egy működő recept az időzítést illetően:
  1. amint megérkezik a jelölt anyaga, azonnal be kell hívni interjúra, hogy lehetőség szerint előbb ismerje meg az adott céget mint a versenytársakat
  2. maximum két kör interjú, a másodikon már ajánlat adása
  3. ha szakmai tesztet használunk, legyen maximum 1-1,5 óra alatt kitölthető – az interjúval egybekötve
Van-e feladata a Megbízó cégnek ha közvetítővel kerestet?
 • Van, méghozzá nem is kevés. A fejvadász csak akkor tud jó embert hozni, ha a cég vonzó tud lenni az adott jelöltnek. Ehhez megfelelő bérezés, környezet, és szervezet szükséges. A Megbízó kiemelt feladata, hogy a sikeresen felvett embert elkötelezze és megtartsa.
 • A fejvadász nem tud jó embert közvetíteni, ha az adott cég nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amik a jó embert vonzzák és megtartják. Ez mostanság a cégek és a munkaerő-közvetítők egyik legfőbb feladata és kihívása.
 • A megbízó cég és a fejvadász között folyamatos kell hogy legyen a kapcsolat. Az oka egyszerű: mindenki ért valamit az adott pozíció kapcsán. Az, hogy mi a valóság, akkor derül ki, amikor a fejvadász átküldi az első jelölteket, és visszajelzést kap: „Ő ezért igen… Ő ezért nem…, stb…”. Ekkor tudjuk mi is pontosítani a profilt, és onnantól sokkal jobb lesz a „jó jelöltek aránya”.
Mi az, ami nem működik a fejvadászatban?
 • Kis sikerdíjért, komoly keresés
 • Egy olyan szeniort keresni, aki olcsó
 • Tegnapra kéne az ember...
Mi a különbség toborzás, a fejvadászat és munkaerő-közvetítés között?
 • A legnagyobb halmaz a munkaerő-közvetítés, amely során általában alkalmazottakat vagy alvállalkozókat közvetítünk a partnereinknek.
 • A munkaerő-közvetítés módszerei lehetnek a toborzás és a fejvadászat.
 • Klasszikus toborzás esetén leginkább hirdetéseket, adatbázisokat használunk, míg fejvadászat esetén egyéb, speciális, a jelöltek felkutatására szolgáló technikát vetünk be - ezekkel elérünk olyan potenciális jelölteket is, akik nem keresnek aktívan, de egy megfelelő ajánlattal szóba jöhet náluk a váltás.
 • Azt, hogy melyik módszert használjuk, az adott pozíció dönti el. Általában minél ritkább a keresett szakember, annál több klasszikus fejvadász módszert vetünk be a jelöltek felkutatására, ami IT fejvadászoknál mára elengedhetetlenné vált.